Linkedin RSS Svenska Norsk

Cases

Thyholmhuset

Thyholmhuset er et certificeret fuldmuret passivhus i Vejle, hvis arkitektoniske principper er tilpasset et villakvarter. Yder- og indervægge består af mursten, og facaden er vandskuret i hvidt og sort. Der er valgt traditionelle danske materialer, og huset er tæt på vedligeholdelsesfrit.

Hent faktablad her

Rønnebækhave

Det første danske passivhus, Rønnebækhave i Næstved, blev bygget i 2006. Bygningen er opført som en boligblok i to plan i gule mursten, med 8 lejligheder, i alt 600 m2.

Rønnebækhave er også et af de første CO2-neutrale byggerier herhjemme.

Hent faktablad her

Murermester Per Jakobsens hus

Murermester Per Jakobsen har selv udført murearbejdet i familiens hus i Struer. Det certificerede passivhus er fuldmuret og udgør 274m2 med et stueplan på 122 m2 og en førstesal på 152 m2. Der er benyttet en mureteknik kaldet krydsforbandt, men de 24.000 mursten, der er brugt tilfacaden, er opmuret i blokforbandt, da de har et ekstra flot spil, som er opnået under brændingsprocessen i produktionen.

Hent faktablad her

Energy Study House #01

Huset er et enfamiliehus i Randers. Det er opført som et +Energihus og designet ud fra passive tiltag: orienteret mod syd, solafskærmning, kompakt bygning og isolering.

+Energi huset er et godt bud på et fremtidssikret lavenergihus, og kan mere end rigeligt opfylde de kommende 2020-energikrav.

Hent faktablad her

Aarhus Universitet

Da Kulturministeriet offentliggjorde sin Kulturkanon i 2006, blev Aarhus Universitets bygninger udvalgt som et af Danmarks 12 arkitektoniske mesterværker. Universitetet fik blandt andet følgende ord med på vejen:

”Aarhus Universitet er en hyldest til tegl som materiale. Teglen væver bygningerne sammen i en dialog med landskabet og skaber en afdæmpet monumentalitet med en regional dansk karakter, tydeligst i aulabygningen, hvis gavl troner over dalstrøget."

Hent faktablad her