Linkedin RSS Svenska Norsk

Mursten matcher farvetrenden

28-07-2015DOWNLOAD BILLEDE

Farveskalaen i boligen bevæger sig mod de dybe, varme naturfarver, som passer perfekt til den danske byggestil. En række enkle designværktøjer på teglværkernes hjemmesider hjælper dig til at skabe det helt rigtige look med mursten og tegl.

Kobber og messing kombineret med varme farver og naturmaterialer topper trendeksperternes forudsigelser for de kommende års boligindretning. Samtidig oplever vi et stadig mere individuelt og modigt mix af farver og materialer. Det er en udvikling, som ikke mindst producenterne af mursten og tegl har taget til sig. I dag kan du vælge dine "byggeklodser" i præcis den farve, du ønsker. Det er således nu over 400 forskellige farver og farvespil på danske mursten at vælge imellem, ligesom der findes nye mursten, som allerede har fået ”patina” i produktionsprocessen, så de fra starten ligner ældre mursten. Besøg de forskellige teglværkers hjemmesider og få inspiration på en helt ny måde. Dette gælder også valget af mørtlen og dermed fugens farve.

Mursten i moderigtige farver
Murermestervillaen fra 30’erne eller 50’erne har længe været danskernes foretrukne boligvalg, og netop nu er de gamle murstensbygninger fra 60'erne og 70'erne det perfekte match for modefarverne. Når det gælder nybyggeri, er mulighederne dog langt større. De tider er for længst forbi, hvor du skulle vælge mellem en rød og en gul mursten.

Flere teglproducenter stiller en række redskaber til rådighed på deres hjemmesider, hvor du kan lege indretningsarkitekt med det store udvalg af farver og former.

Kreativ leg med sten
Den ultra-hotte New Norm-stil er for alvor ved at slå igennem i Danmark med rå murstensvægge og flotte klinkegulve. Restaurant Höst i København har f.eks. vundet flere internationale designpriser for deres indretning med rå træmøbler og vægge i et utal af grå og rolige nuancer. Du kan også sagtens eksperimentere med at flå pudset at væggene, bygge en ny inder- eller skillevæg, lægge flot tegl på gulvet m.m. Bare prøv dig frem og brug de mange spændende websites som inspiration.

Pressefoto: Colourbox.com