Linkedin RSS Svenska Norsk

Fakta

Recirkulation

Al den ler, der transporteres til teglværket, bliver anvendt. I tilfælde af fejlproduktion recirkuleres disse lerprodukter tilbage til processen på teglværket. Teglværkerne har ligeledes etableret recirkulering af procesvand, så naturen og nærliggende vandløb ikke påvirkes i form af procesvand med lerpartikler.

Tegl giver ikke miljømæssige problemer ved nedrivning eller bortskaffelse. I Danmark genanvendes op til ca. 95 % af alt murværk. Den lille del, der deponeres, giver ikke miljømæssige problemer, idet tegl ikke påvirker hverken jord eller grundvand.

Tegl er hverken malet eller indeholder kemikalier såsom træbeskyttelsesmidler. Tegl skal heller ikke brændes for at blive bortskaffet miljømæssigt forsvarligt.

Kalk- og Teglværksforeningen af 1893 har skiftet navn til DANSKE TEGL

Kalk- og Teglværksforeningen af 1893 har skiftet navn til DANSKE TEGL. Samtidig har foreningen fået ny visuel identitet inspireret af de smukke nuancer af jordfarver, som vi kender fra danske teglprodukter. ...

Læs mere

Danske tegl og mursten produceres på superliga-niveau

Teglværkerne i Danmark har de senere år gennemført en lang række energi- og effektivitetstiltag, som bringer branchen op i superligaen hvad angår bæredygtighed og produktivitet. Tegl og mursten produceres i dag med fuld udnyttelse af r ...

Læs mere