Linkedin RSS Svenska Norsk

Fakta

Savsmuldssten

Teglbranchen har udviklet og fremstiller en savsmuldsmursten, hvor der til leret er tilsat savsmuld, der under brændingen i teglovnen resulterer i små mikroporer i murstenen.

Denne savsmuldsmursten udgør på det danske marked mere end halvdelen af alle mursten, der anvendes i indermuren eller i skillerum inde i boligen.

Der er tale om en vægtreduktion på 30-40 % i forhold til en traditionel mursten, hvorfor man sparer ca. 30 % ler pr. mursten. Energiforbruget og CO2-udspillet er reduceret med ca. 30 pct. både til brænding og transport. En savsmuldsmursten giver endog et endnu bedre indeklima – og så er den oven i købet billigere end en traditionel mursten.

Kalk- og Teglværksforeningen af 1893 har skiftet navn til DANSKE TEGL

Kalk- og Teglværksforeningen af 1893 har skiftet navn til DANSKE TEGL. Samtidig har foreningen fået ny visuel identitet inspireret af de smukke nuancer af jordfarver, som vi kender fra danske teglprodukter. ...

Læs mere

Danske tegl og mursten produceres på superliga-niveau

Teglværkerne i Danmark har de senere år gennemført en lang række energi- og effektivitetstiltag, som bringer branchen op i superligaen hvad angår bæredygtighed og produktivitet. Tegl og mursten produceres i dag med fuld udnyttelse af r ...

Læs mere