3 simple tips til bedre mad på stegepanden

Varm panden stille og roligt op

Selvom du har travlt, så er det ikke godt for panden, at du skruer helt op for varmen. Især hvis din stegepande er lavet af stål, så kan du risikere, at den bliver skæv. Især hvis panden har non-stick-belægning, så er det især vigtigt, at du varmer panden langsomt op. Både for at skåne panden, men også for ikke at brænde maden på. Skru stille og roligt op for varmen, og når panden er gennemvarmet, så kan du skrue højere op.

Vælg den rette olie

Har du en pande med non-stick belægning, så er det ikke nødvendigt med fedtstof ved stegning. Men hvis det alligevel er nødvendigt, så skal du vælge den rette type. Den olie, som er bedst til stegning af mad på din stegepande, er olivenolie og rapsolie, udtaler eksperten Poul Frisk. For de har et højt indhold af umættede fedtsyrer, som minimerer chancen for, at det brænder sig fast.

Du kan også stege uden fedt på en non-stick pande. Belægningen sørger for, at maden ikke brænder sig fast på overfladen. Du kan teste, om panden er varm uden feststof, ved at du lige sprøjter nogle dråber på panden, og hvis dråberne “danser rundt”, så er det et tegn på, at panden er varm og klar til at stege mad.

Brug en termometer til kød

For at opnå mad i højeste kvalitet, når du steger kød, så er det vigtigt, at man kan tilbedrede kødet til perfektion. Livet er for kedeligt til dårligt kød, og man står ofte, uvidende om kødet har fået nok, når man står og steger. Indsæt et termometer i kødets midte, og følg med i temperaturen. Så kan du opnå den enten rød, medium eller gennemstegt, så det bliver perfekt hver gang. Du kan prøve af med et digitalt termometer.

3 simple tips til bedre mad på stegepanden
Rul til toppen