4 tips til at upcycle dit køkken

Køkkenet er et sted, hvor familien samles og nyder mange timer sammen i løbet af ugen, især i weekenderne, hvor det ofte er til tre måltider om dagen, lektier, madlavning og meget mere. Køkkenet er derfor noget, der med tiden bliver slidt. I stedet for at skifte køkkenet ud med et nyt, kan det være en god idé at tage det bæredygtige valg og give det en makeover. Vi har her samlet 4 tips til, hvordan du kan upcycle dit køkken.

Udskift små detaljer

De små detaljer kan gøre en stor forskel. Tag derfor et kig på dit køkken og se, om der ikke er nogle små detaljer, du kan skifte ud. Det kan f.eks. være greb på skabslågerne, listen mellem skufferne eller blot nyt tilbehør i form af viskestykker, karklude og grydelapper eller endda bestik, service eller noget helt andet. Det kan jo også fås brugt – og så kan du give det gamle til genbrug eller sælge det second hand.

Udskift eller upcycle fronterne

Der er ikke nødvendigvis noget galt med skabe eller skuffer. I mange tilfælde er det blot fronterne, der ser lidt slidte ud. Det kan derfor være en idé enten at skifte fronterne ud eller blot upcycle dem. Du kan enten gå i gang med at lave fronterne selv, og så har du fuld kontrol over udseende eller du kan blot gå i gang med at enten slibe, male eller beklæde fronterne med laminat. Det kan skabe en illusion om et helt nyt køkken.

Udskift bordplade og vasken

Bordpladen og vasken er uden tvivl det, der bliver brugt mest i køkkenet. De kan derfor sagtens se slidte ud længe før resten af køkkenet. I stedet for at investere i et helt nyt køkken, er det derfor en god idé at skifte både bordplade og vasken ud og lade resten af køkkenet være som det er. Husk her på, at træ og laminat er de mest bæredygtige vand til bordpladen, hvoraf laminat også er den mest økonomiske løsning.

Vælg en ny stil

Du kan sagtens ændre stilen på dit køkken uden at skifte hele køkkenet ud. Det kan du bl.a. gøre med ny belysning, åbne hylder til lækkert tilbehør, en ny vægplade eller nye farver på væggene. Det kan alt sammen give dit køkken et helt nyt udseende uden at du behøver at bruge særlig mange penge og købe en masse nyt. Husk dog på at det bedste resultat opstår, når man benytter en professionel maler til malerarbejde. Vi kan anbefale denne maler: https://vimaler.dk/

4 tips til at upcycle dit køkken
Rul til toppen