Billig Maling, du skal ikke sparer og købe dårlig maling

Der fines mange varianter af indendørs maling, som du kan bruge til dine vægge, lofte, gulve, træværk, vinduer og andet der skal males indendørs. Priserne på maling kan variere meget, og afhænger i høj grad af hvad du skal male.

Når du maler indendørs, er der stor forskel på om du vælger en mat eller blank maling. Særlig når du skal male indendørs. Den matte maling giver en refleksfri overflade, og er særligt det oplagte valg til lofter eller rum som udsættes for meget kraftig lysindfald – herunder soveværelset.

 

At male er ikke så svært, det kan de fleste give sig i kast med, hvis bare forberede det rum hvori der skal males. Skal du have en meget pæn og glat overflade på dit malerarbejde anbefaler vi at du bruger et rullesæt, hvilket giver et glat og jævnt resultat. Du kan også pensle det hele, det tager længere tid, og givet et lidt andet look.

Uanset om du ønsker at male dine vægge i en farve, eller du drømmer om at genopfriske den hvide farve på væggene, så er det vigtigt at kende RAL-koden. Du kan også bare male hvidt, det er dog en sart farve at vælge, det er ikke optimalt at have alt i hvidt hvis du fx. har børn, dyr eller brændeovn, det bliver alt for hurtigt nusset, der kan du vælge en knækket hvis, som kan være en RAL 9010 eller en anden knækket hvid, fx. råhvid eller Lys råhvid.

Om du vælger en mat maling eller en med mere glans, det kan afhænge meget af i hvilket rum og overflade malingen skal benyttes på. De forskellige typer af maling med forskellig glans, fås således i et spænd lige fra 01 Helmat, der er den mest matte, til Glans 90, der er den maling med den højeste glans. Til vægge er Glans 25 den højeste glans og Glans 30 er almindeligvis vådrumsmaling. I stuen vil man oftest vælge glans 5 og i brugsrum vælger man glans 10 eller højere.

Du skal også kigge lidt på hvor meget der skal males, og hvor mange gange der skal males over. Normalt er det nok at male en gang hvis det skal genopfriskes i samme farve, men ved farveskift skal der males 2 gange. Du bruger i omegnen af 1 liter pr. 6 kvadratmeter, denne beregning er er med til at sikre at du køber den rigtige mængde maling.  Tynd og billig maling kræver flere lag for at dække, og ofte er det sværere at ren- og vedligeholde hvis du har købt en for billig maling, det er derfor ekstra arbejde forbundet med at købe din maling for billigt, tænk over om du vil bruge den ekstra tid eller om du vil invisteret i en kvalitetsmaling som koster lidt mere.

Du finder både indendørs maling som svanemærket og allergimærket, det kan være en god ide at bruge maling der er mærket i børneværelser og soveværelser, der er som udgangspunkt ikke kemi i indendørs malingere længere, men med mærkningen får du en ekstra sikkerhed.

 

Billig Maling, du skal ikke sparer og købe dårlig maling
Rul til toppen