Derfor skal du vælge et tegltag

Tegltaget har gennem historien været et populært valg blandt danskerne – og det kan stadig ses overalt i de danske byer. Det er der faktisk mange gode grunde til. Går du og overvejer et nyt tegltag, så skal du læse med her. Vi kommer nemlig her ind på alle fordele og ulemper ved tegltaget.

Fordele

Tegl holder rigtig længe. Et tegltag kan faktisk holde i helt op til 100 år under de rette forhold, dvs. hvis tagkonstruktionen og undertaget er i god stand. Selvom det er en stor udgift, så betyder det, at du ikke skal tænke på taget i flere generationer – og udgiften sparer sig således sammen igen. Det er uden tvivl pengene værd på den lange bane.

Et nyt tegltag skaber stor visuel og økonomisk merværdi for huset. Det er en æstetisk flot løsning, som de fleste elsker – og så er det også en løsning, som kan ses på bundlinjen. Et nyt tegltag kan nemlig gøre huset meget mere værd, netop fordi at potentielle købere ikke selv skal ud og investere i et nyt tag, i hvert fald ikke i deres levetid.

Teglsten kommer i mange forskellige farver og udformninger. Der findes f.eks.  de klassiske røde tagsten, de blåsorte tagsten, engoberede tagsten og naturligvis glaserede tagsten. Du kan altså få tagsten i forskellige farver og med forskellige overflader, f.eks. mat, silkemat og blank.

Ulemper

Det er ikke alle slags tegl, der passer til dit hus. Mange drømmer f.eks. om de flotte sortglaserede tegl, men det er faktisk ikke sikkert, at lige præcis denne farve passer til dit hus. Derudover er det ikke alle huse, der kan bære vægten af tegl. Tagkonstruktionen skal kunne holde til det, og det er simpelthen ikke alle huse, der er bygget til at kunne holde på en sådan vægt.

Et tegltag kræver et undertag. Hvis du gerne vil have et tegltag, kommer du altså ikke udenom at få bygget et undertag også. Det har naturligvis en betydning for, hvor meget du skal betale for et nyt tag.

Et tegltag skal monteres af professionelle. En fagmand har bedre forstand på både materialer og metode og kan sikre et godt resultat, der kan holde længe. Du risikerer også, at din forsikring ikke dækker eventuelle skader og problemer, hvis du lægger taget selv.

Et tegltag er som nævnt stadig en populær løsning til både renovering og nybygning – og det er altså på grund af at taget holder så længe og er så modstandsdygtigt som det er. Du går altså ikke galt i byen med et nyt tegltag, hvis dit hus altså kan bære det.

 

Derfor skal du vælge et tegltag
Rul til toppen