Få dit tag til at holde længere med disse 3 tips

Et nyt tag er en stor investering. Det er derfor naturligt for mange private husejere at gøre hvad de kan for, at taget holder så længe som muligt. Det sætter krav til vedligeholdelsen. Men hvordan vedligeholder du bedst dit tag? Her er 3 tips til at få dit tag til at holde længere.

Tip 1: Frem med kosten og knofedtet

Alger og mos er en af de hyppigste forekomster og problemer på tagene i Danmark. Du kan dog komme problemet i forkøbet med lidt knofedt – hvis du ikke er bange for højder. Grib en stiv kost og en svamp, fat stigen, begiv dig op på husets tag, og så er det bare i gang fra en ende af. Taget har godt af, en gang om året, at blive renset igennem på denne måde.

Tip 2: Investér i professionel algebekæmpelse

Hvis du ikke er typen, der holder af at kravle rundt på taget i efterårets regn, så kan du slippe for det ved at investere i professionel algebekæmpelse. Det er en relativt billig sag at få algebehandlet dit tag, og du slipper for en masse hårdt arbejde på samme tid. Dette er nok en af de mest populære metoder til at vedlige taget på herhjemme.

Tip 3: Fjern løbende nedfald fra tag og tagrende

Du kan give alger og mos de dårligste betingelser ved løbende at sørge for, at tag og tagrende er frit for nedfald og andet, der blokerer for solens stråler. I perioder uden regn kan det være ganske fint at spule taget igennem jævnligt med haveslangen, så løst nedfald skylles ned. Kvittér med at tømme tagrenderne rundt om huset, og sørg for, at hele taget fremstår frit for øvrigt nedfald.

I øvrigt bør du også, mens du løbende tjekker dit tag, også kigge efter revner eller sprængte tagsten. Disse er vigtige at få ordnet hurtigt efter skaden er sket for at undgå fugtskader, der kan kræve større udskiftninger. De fleste tømrere udskifter gerne tagsten for en enkelt timeløn eller to.

Det var vores tips til at få dit tag til at holde længere!

Få dit tag til at holde længere med disse 3 tips
Rul til toppen