Hvad du bør vide, før du køber kurvestole

Når du står over for at købe møbler, er der faktisk ikke mange, der ved, hvad en kurvestol er. Det overrasker mange at få at vide, at ’kurv’ faktisk er navnet på en vævningsproces, og ikke navnet på et enkelt materiale. Kurvestole er ikke begrænset til naturlige materialer, men kan fremstilles af ethvert naturligt eller menneskeskabt materiale, der er smidigt og holdbart nok til at blive vævet ind i møbler.

Hvad er en kurvestol?

Udtrykket “kurv” refererer faktisk til en række græsser og planter, der bruges til vævning i møbler. En type plante, der bruges til at lave kurvemøbler, er rattan planten, hvilket forklarer, hvorfor nogle mennesker omtaler kurvemøbler som rattan møler. Kurvestole er populære i udendørs omgivelser, såvel som indendørs omgivelser.

En anden ting at huske er, at kurvestole ikke kun er begrænset til udendørs brug, da det let kan bruges indendørs. Der er dog nogle forskelle i det materiale, der bruges til fremstillingen, afhængigt af hvor det skal placeres – hvilket vi vil komme ind på herunder.

Forskellen mellem indendørs og udendørs brug

Mange producenter af udendørs møbler bruger normalt syntetisk vinyl og harpiks til udendørs møbler, da de krav, der stilles til det, er hårdere. Det skal modstå elementerne som fugt, regn, solen og ekstrem tørhed afhængigt af klimaet.

Organiske og naturlige materialer er mere almindeligt anvendt til indendørs møbler, da det er placeret i et mere beskyttet miljø, hvilket gør, at de ikke bliver udsat for lige så meget som udendørs møbler gør.

Vævningsprocessen

Når det kommer til hvordan kurvestole sættes sammen, bruges en lignende vævningsproces til både organiske og syntetiske materialer. Dette ender med at give begge typer materialer det samme kurvede look, der er så tiltalende og flot.

Du kan finde et stort udvalg af stilarter og vævninger, så du kan finde kurvestole, der er meget moderne såvel som mere traditionelle i udtryk. Kurvestole kan også findes i mange forskellige farver, og sammen med mere naturlige eller hvide finish kan du finde kurvestole i forskellige nuancer.

Materiale brugt i flet

Der er stor variation i typen af ​​materiale, der bruges til fremstilling af kurvemøbler.

Der er fire hovedtyper af organiske materialer, der bruges til indendørs kurvemøbler: rattan, siv, pil og bambus, hvor rattan er den mest populære til indendørs brug. Rattan har mange anvendelsesmuligheder i møbelfremstilling, da den også ofte bruges til at lave de rammer, som flet er vævet omkring. Det er altså et godt og holdbart materiale.

Møbler fremstillet af disse organiske materialer bør ikke bruges udendørs, da fugt og overdrevet sollys kan forårsage forringelse af disse materialer. Dette vil gøre møblerne ubrugelige på meget kort tid, da materialerne tørrer ud eller flosser.

I modsætning til indendørs kurvestole vil du opdage, at udendørs kurvestole normalt har aluminiumsstel. Syntetiske eller menneskeskabte fibre bruges til vævning af disse møbler. Aluminium og syntetisk vinyl og harpiks beholder det flettede look, men er meget mere hårdføre og holder længere udendørs på trods af sollys og fugt.

Pleje af kurvestole

Men alligevel skal du huske at passe på dine udendørs kurvestole. Tør møblerne af efter regn, eller hvis det bliver vådt af en anden grund. Du vil måske også holde det væk fra for meget sollys, da det nogle gange kan forårsage splintring i visse former for flet. En stor parasol kan hjælpe, eller at placere møblerne et beskyttet sted kan hjælpe det med at bevare sit udseende. Husk, at det altid er en god idé at placere dine havemøbler indendørs, når vintermånederne banker på. Det gør, at de holder længere, og dermed kan du få glæde af dem i mange år frem.

Hvad du bør vide, før du køber kurvestole
Rul til toppen