Hvad er trådløst internet?  

Hvad er trådløst internet?  

Trådløst internet er det de fleste i dag kender som wifi, der gør at du frit kan bevæge dig rundt i dit hjem og stadig være forbundet til internettet. Trådløst internet er praktisk for dig der har en bærbar computer, med trådløst internet kan du nemlig bruge din computer på internettet overalt i huset. Derudover giver trådløst internet dig også muligheden for at få internetforbindelse på mobilen uanset hvor du er i huset eller lejligheden. I Danmark bruger vi ofte både mobilen og internettet, vi er nærmest blevet afhængige af begge dele. Vi har altid telefonen lige ved hånden og det samme har vi med internettet. Det er nok også derfor at trådløst internet er blevet så populært, da det er en nødvendig del af vores hverdag.  

Men hvordan virker trådløst internet? Du skal først og fremmest have en form for bredbånd i din husstand, det kunne f.eks. være fiberbredbånd eller almindeligt bredbånd. Måden trådløst internet virker på er at du der hvor internettet kommer ind i huset eller lejligheden sætter en router til der omformer dit internet signal til et trådløst internet signal. Dette signal kan du så koble din telefon, computer, iPad, you name it på. Når dine ønskede devices er koblet på kan du frit bevæge dig rundt i huset og terrassen eller lejligheden, og bruge den på internettet imens. Det er en utrolig smart teknologi, der giver dig meget frihed i din hverdag. 

En router er en lille elektronisk boks, der har en eller flere antenner. Routeren omdanner dit internet signal til trådløse bølger, som dit elektroniske device så kan fange. Routeren sørger for at sende internetsignalet ud til dine elektroniske devices, som de så fanger. Den holder styr på de tilkoblede enheder og sørger for at hver enhed får lige meget internet signal.  

Hvis du vælger trådløst internet skal du huske at tænke på sikkerheden, det er nemlig muligt for alle besøgende at hoppe på internettet. Endnu værre er det at uvedkommende folk kan stå på dine anden side af hækken og koble sig på internettet. Derfor er det meget vigtigt at sætte en kode på dit internet signal, så du undgår dette. 

Hvad er trådløst internet?  
Rul til toppen