Stort overblik: Disse akustikplader bør du vælge

Er du ved at bygge et nyt hus eller en erhvervsbygning, hvor der er højt til loftet? Så bør du overveje, om akustikplader skal være en del af planerne. Mindsk støjen og lydene i dit hjem, og nyd i stedet freden, roen og de små øjeblikke, som ikke kræver høje lyde med forstyrrende efterklang. Læs mere om de forskellige typer, og ikke mindst de mange fordele du vil få med akustikplader i dit hjem eller på din arbejdsplads.

 

Hvad gør akustikplader?

Når der bygges huse, lejligheder og erhvervsbygninger, prioriteres højt til loftet ofte højt hos de fleste. Derfor kan rummene hurtigt komme til at give genklang, hvis du ikke har mange møbler, store gardiner og plyssede tæpper. Derfor vil det for dig være en stor fordel at kunne sætte akustikplader i loftet, så store dele af lydende og larmen vil blive ”fanget”, fremfor at lave genklang og forstyrrende efterlyde. Du kan læse mere om dem på følgende link https://www.maler-maling.dk/akustikplader

 

Hvor bruger man akustikplader?

Der er ikke nogen grænser for, hvor du kan sætte akustikplader op. De vil gøre sig godt i rigtig mange forskellige bygninger og tilmed rum.

En af de meget populære brugsmønstre er at bruge dem i store rum, hvor der er højt til loftet. her kan man både nævne almindelige dagligstuer, som har højt til loftet, og måske er enkelt indrettet uden den store mængde møbler og tæpper. Hvis højden på loftet er i den højere ende, så vil det altså kunne betale sig at anskaffe dem for at mindske støjniveauet.

På arbejdsplader med højt til loftet vil det ofte også være fordelagtigt at have akustikplader i loftet.

Også i institutioner, hvor der ofte er et højt støjniveau, vil der helt sikkert være nogle pædagoger og lærere, som vil sætte pris på nogle plader, som vil tage noget af den skingre lyd, som ellers er svær at slippe for, hvis man arbejder på en skole eller i en anden institution.

I lokaler som sportshaller og kantiner vil man ofte opleve mange mennesker, som snakker, råber eller synger på samme tid, derfor vil akustikplader heller ikke være en ulempe her.

Alternativt kan man overveje at tilføje dem til vægge, hvilket der er kommet mange gode bud og designs på, i løbet af de seneste år. Læs mere om de forskellige typer i emnet nedenfor.

 

Typer af akustikplader

Efterhånden findes der mange forskellige typer af akustikplader. Her bør både nævnes modeller, som gør sig godt på vægge, og ikke mindst i loftet.

I mange år har man i høj grad gjort brug af loftsplader, der har givet en bedre akustik. Her har der i mange år været enkle plader, som man har prøvet at få til at blende sammen med resten af loftet – sådan er det ikke nødvendigvis længere. Nu er der nemlig kommet flot træakustikloft, som vil pynte og være med til at give stemning.

Ligeledes er plader til væggene ofte præget af smukke motiver eller lækre materialer såsom naturtræ.

Stort overblik: Disse akustikplader bør du vælge
Rul til toppen