Vinterdæk – det er ved at være tid til at skifte

Vinteren er ikke virkelig over os, men derfor skal du stadig skifte til vinterdæk!

Vinterdæk er for nogle noget der forbindes med sne og is. Det er dog ikke helt det eneste der er grunden til at du skal køre med det. Det er nemlig lige såvel temperaturen der er afgørende for hvad dæk du skal have på. 

Når det kommer til sommerdæk, så skal du havde det på bilen når temperaturen er over 7 grader. Kommer den under det, så bliver dækket for hårdt i sin gummiblanding og har ikke længere ordentlig vejgreb. Det er dog for nogle ikke lige 2 sæt hjul der bliver prioriteret højest, derfor ser man også folk der kører med deres alufælge og sommerdæk hele året rundt. 

Findes der en løsning man kan køre med hele året rundt.

Der findes faktisk et dæk du kan have på hele året rundt. Derfra kommer også navnet helårsdæk. Det er lavet til at kunne sidde på bilen både sommer og vinter. Det er med til at spare et sæt fælge og en hel bøvl. Det er noget specielt kvinder er fan af, da deres penge er øremærket med sko, tasker, frækt lingeri, kjoler og café besøg frem for gummi og stål til bilen. 

Det man dog ved helårsdækket skal huske er at det er et alternativ, der findes for at gøre tingene lettere. Det er ikke noget man sætter på for at køre mere sikkert. Dette type dæk sparer helt klart penge og man slipper for at skulle skifte. Det er dog ikke bedre end hverken sommerdæk eller vinterdæk. Om vinteren har det målbart længere bremselængde end vinterdækket, ligeledes har det heller ikke samme vejgreb. Det bygger alt i alt på samme mønster som et vinterdæk, har dog en helt anden gummiblanding. En blanding hvor der er taget lidt fra sommerdækket, så det også kører nogenlunde på den årstid. 

Vinterdæk – det er ved at være tid til at skifte
Rul til toppen