Sådan skaber du en have, der er inspireret af eventyr

Et havedesign baseret på eventyr er en fantastisk måde at skabe en unik have, som både børn og voksne kan nyde at opholde sig i. Det er nemt at planlægge haveprojekter, der giver mulighed for at udfolde ens kreativitet, og du kan i denne artikel læse mere om, hvordan du gør din have til et magisk sted for alle familiens medlemmer. 

Lav en magisk sti af flis gennem haven

En magisk sti gennem haven bestående af flis kan være en sjov og kreativ måde at skabe et smukt udtryk i haven på. Det er en god idé at starte med at planlægge, hvor stien skal gå hen, og hvordan den skal se ud. Dette kan man gøre ved at tegne det på papir eller bruge et online program til det. Når man til sidst har fundet ud af, hvordan stien skal se ud, så er det endelig tid til at få startet på projektet.

Vælg blomster i alverdens farver

Blomster i alverdens farver er nærmest et must i haven, når det gælder om at få skabt en eventyrlig have, og mulighederne er mange. Man kan vælge alt fra de klassiske roser og tulipaner til blomster som orkideer og storkenæb.

Derudover er der også en masse andre planter, som ikke nødvendigvis har blomster, men som alligevel kan give et flot farveindtryk i haven. Alle farverne kan være med til at give et magisk udtryk i haven. 

Lav et insekthotel til de små dyrevenner

Der findes næppe et eventyr uden dyrevenner i, og et insekthotel kan være et godt sted at starte, hvis man gerne vil have nogle små dyrevenner i sin have. Insekthotellet behøver ikke at være særlig stort, og det kan faktisk laves af genbrugsmaterialer som for eksempel gamle træskaller, halmballer, rør og andet materiale, som insekterne kan bruge til deres boliger.

Et insekthotel kan desuden være med til at bidrage til naturens biodiversitet og beskytte insekterne, der i dag har sværere ved at trives end førhen. 

Hvis man har en drøm om at få skabt den perfekte eventyrlige have, er det vigtigt, at man overvejer, hvordan man bedst får udnyttet pladsen i haven. Der er stor forskel på havestørrelser, og det giver sig selv, at en stor have har flere muligheder end en mindre have. Dog kan der sagtens skabes en magisk æstetik i en lille have, det handler om at finde på de rette løsninger, så det samlede indtryk giver en fornemmelse af eventyr.

Sådan skaber du en have, der er inspireret af eventyr
Rul til toppen